Festmat – för de yngre!

Tidigare har vi skrivit om hur du kan kombinera ost och vin på bästa vis, vilket du kan läsa mer om genom att klicka här. Så idag tänkte vi ta upp lite smarta tips om mat och dryck som de yngre kan ta till!

5494711-bruschettaAtt tvprogrammet ”Halv åtta hos mig” har slagit igenom på stort har väl inte någon missat, men trots succétittarsiffror och välplanerat program så finns det en liten tråkig sak som vi upptäckt – de gör mest mat för finsmakare och inte för vanliga svenssons många gånger. Fast det hindrade inte tjejgänget i Dalarna som själva gett sig på en egen variant av tvprogrammet!

Riktig tjejmat

I tidningen DT skriver man om 10 tjejer som hakat på mattrenden och har samma upplägg som i det populära tvprogrammet. En liten skillnad är att tjejerna lagar maten i par istället för en och en, men det finns en budget och alla deltagare får ge maträtterna poäng, utom dom som lagar förstås. Och något som tjejerna slipper är att ta hem alla gäster till sig själva – hela middagsbjudningen anordnas nämligen i skolans hemkunskapssal varje torsdag och när tidningen gör intervjun är det tacogratäng och glass som står på de egengjorda och utskickade menyerna. Till maten serveras saft med citron, budgeten räckte inte till dryck men annars serveras alltifrån egenpressad lemonad till läskedryck.

Tips på dryck till de yngre

När man är under 18 år får man inte dricka alkohol, så det är tur att det finns enkla och supergoda alkoholfria drycker som man kan göra. Ett tips är till exempel efterrättsdrycken med jordgubbar som enkelt görs genom att köra gubbarna genom en blender tillsammans med is och sedan blanda i hackad mynt och hälla på sockerdricka och toppa med en skiva citron – urläckert alternativ till alkoholhaltiga drycker!