Sista sommarskålen innan rödvinshösten

Höst! Äntligen. Och varför denna glädje, kanske ni undrar? Självklart är det för att det är denna årstid som vi kan dricka ett gott glas rött, äta en god brie till och bara njuta av att utanför fönstret öser regnet ner men jag behöver inte gå ut. Ni förstår säkerligen. Hösten, den tid då vi kan njuta av att vara inomhus helt enkelt. Dock verkar det som att vi får vänta lite innan höstmyset börjar på riktigt. Enligt SMHI kommer det nu i början av september att vara ovanligt varmt vilket innebär att vi självklart ska försöka vara ute så mycket som möjligt. För sanningen är ju faktiskt att när sommaren har passerat njuter vi av att hösten kommer på besök, men sedan är det otroligt långt kvar tills solen kommer tillbaka i maj. Så med det sagt: ut och njut av kommande solsken, och låt rödvinet vänta – du har bra med tid till att njute av det. Istället för vinet kan du korka upp champagne, någonting som faktiskt också passar otroligt bra med oss. Det har vi skrivit om i ett inlägg här, vilket vi inleder som följer:

Ost, ost, ost. Fantastiska ostar. Finns det något bättre? Antagligen inte. En ostbit smälter så lätt i munnen, och bara tanken på ost får smaklökarna att dansa. Många tänker att man bara kan dricka rödvin när man äter ost, men någonting som inte alls är fel till en ostbricka – är champagne. Det kanske låter märkligt, om du inte har provat det. Men champagnens bubblor förstärker ostens smak, precis som osten förstärker champagnen. Det blir helt enkelt perfektion. En ost som passar väldigt till champagne är Chaource. Brillat Savarin är en annan ost som passar bra till drycken. Eftersom ostbricka är någonting som alla gillar, varför inte ta med det nästa gång du ska på fest? Oavsett om det är en champagnefrukost eller bara en härlig tillställning: ost plus champagne är lika med gott.